2014 - Feestcomité Hulste

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kermis


Hulste Kermis 'heeft talent'


Van 5 t.e.m. 9 september is het weer kermis in Hulste. Naast de traditionele kermisattracties en de plaatselijke terrassen zijn er ook weer allerlei optredens. Allerlei vedetten stonden er al op het podium, maar dit jaar is het weer een affiche waarbij het Feestcomité het meest in zijn nopjes is: ze bulkt weer van lokaal talent.

Op vrijdag opent de vierdaagse naar goede gewoonte onder het goedkeurend oog van reuzin Marietje Kerlut. Alle kinderen worden om 18.30 uur verwacht tegenover brasserie Marie, om van daar in een verklede stoet het dorp rond te gaan. Voor de muzikale begeleiding zorgt dit jaar straatanimatie Wiewieneke, bekend van de Gentse Feesten. Na de kinderstoet kan al wie wil nog meetrekken naar de dorpsplaatscafés, en zijn of haar kans wagen met de 'pintjesbak': je wint sowieso een drankkaart, maar het aantal ogen dat je gooit, geeft aan op hoeveel consumpties je rechts hebt.

Die consumpties kun je verzilveren op zaterdag. Om 20 uur is er de jaarlijkse gratis receptie voor alle inwoners, op de parking naast de bibliotheek in de Kasteelstraat. Aansluitend zijn er optredens van Aces High en Green Onions – en dan komen die drankkaarten van pas.
Aces High is een West-Vlaamse rockcoverband. Van Status Quo tot Kings Of Leon, van Nirvana tot Triggerfinger: ze hebben het allemaal in de vingers. Hun lijfspreuk is dan ook niet voor niets “It's only rock-'n-roll but I like it”. Aansluitend spelen Green Onions, ook West-Vlaams talent, meer bepaald uit Izegem. Ze omschrijven het zelf als “van U2 naar Prince, via Praga Khan tot zelfs Vanilla Ice en Daft Punk”. Eerder dit jaar kwamen ze al in de lokale kranten naar aanleiding van hun tienjarig bestaan. ‘Volksvermaak, maar op een niveau dat we nog niet vaak zagen bij andere bands’, zo verwoordde een recensent het na een optreden tijdens de jongste Gentse Feesten.

Zondag is de terrasjesdag: dan moet je op Hulstedorp zijn. In de voormiddag houden de kinderen er een rommelmarkt, in de namiddag staan er alweer optredens op het programma. Om 16 uur kun je gaan kijken en luisteren naar Axel Lane, die nog niet zo lang geleden de single 'Zeg me' opnam en daarmee goed scoort in allerlei Vlaamse hitlijsten.
Top of the bill is Belgiës nieuwste vedette: Michael Lanzo. Sinds hij Belgium's Got Talent won, zit zijn agenda boordevol, maar hij vond toch tijd om ook Hulste live van zijn talent te komen overtuigen.
Afsluiter is Brassaholic, een Hulsterse balkanband. Voor wie daarna nog altijd niet naar huis wil, voorzien de cafés verder nog eigen animatie.

De officiële afsluiter van de kermis is de spekkenworp op dinsdag. Dan komt Marietje Kerlut nog één keer tot op de dorpsplaats, om te doen waar ze als levende legende zo bekend om was: spekken uitdelen. De kinderen worden dan ook om 18 uur verwacht, met diepe zakken om hun vergaarde buit in op te bergen.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu