2013 - Feestcomité Hulste

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Zotte Zaterdag


Zotte Zaterdag is een dag muzikale ambiance, waar we ons podium ter beschikking stellen van lokaal talent in heel uiteenlopende genres. De toegang is gratis.
In 2013 gaven
Zangeres Martine en haar muzikale vrienden Fréen Geert de aftrap. Voor Martine was het al haar tweede Zotte Zaterdag, maar ook haar vrienden kregen het publiek al wat mee – al was er op dat moment nog niet veel volk komen opdagen. Hanny-Dging op hetzelfde elan door met haar eigen versies van gekende liedjes, en opnieuw kwam de polonaise op gang.
Met
The Unfused was het tijd voor iets helemaal anders: onversneden rockabilly! Jonge gasten, maar allemaal netjes in het pak, met een optreden waar Elvis en Chuck Berry trots op zouden zijn.
Weer tijd voor iets helemaal anders: de West-Vlaamse hiphop van
NTREK. Hoewel die gastjes er nog jonger uitzagen dan de mannen van The Unfused speelden ook zij een stevige set bij elkaar. Eerder dat jaar mochten ze in Kortrijk al het voorprogramma verzorgen van ’t Hof van Commerce, en rapper Baadasssss werd verkozen tot beste rapper van Vlaanderen. We liegen dus niet als we het over lokaal talént hebben, hé.
Hulstedorp was ondertussen goed volgelopen met enthousiaste feestvierders. Tussen de optredens door dansten ze op de plaatjes van dj’s Pulle, Jean en John Wyseur. De afterparty, met dj’s Jean en Pierre Cool, werd na klachten van buren jammer genoeg onderbroken door de politie – niet wegens nachtlawaai, maar omdat volgens onze vergunningen de straat weer vrij moest zijn. Die fout zullen we al niet meer maken!
Maar zover was het nog niet: eerst mocht top of the bill
Morphine Murphy nog hun gitaargeweld op het publiek loslaten. Ze zijn een coverband, maar dan een die niet de klassiekers van de disco en de poprock speelt. Metallica, Kings Of Leon, Rage Against The Machine en Pearl Jam: de verzamelde muziekfans hadden er zin in! De helft van die enthousiastelingen mocht zelfs gaan meezingen bij ‘Bad Case of Loving You’. Een ideale afsluiter voor een mooie Zotte Zaterdag!
De foto’s vind je
op Facebook. We kregen ook verschillende links naar foto’s en fotoalbums van bezoekers en van de groepen die optraden, dus kijk ook eens op ons prikbord.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu