2011 - Feestcomité Hulste

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kermis


Hulste Kermis 2011Als er één ding is dat we van Hulste Kermis 2011 kunnen zeggen, dan is het wel dat we het niet snel zullen vergeten. Was het plezant? Jazeker. Maar het was ook spectaculair, en niet op een goede manier: het optreden van Dr. Fred - en een deel van ons materiaal - viel letterlijk in het water.

Bekijk de foto's van het hele kermisweekend op Facebook: deel 1 en deel 2.


De receptie voor de Hulstenaren, waarmee we al een aantal jaar de kermis voor geopend verklaren, hadden we dit jaar verzet naar de zaterdag. Om verschillende redenen leek dat een goed idee. Alleen de kinderstoet dan op vrijdag? Dat zou ook zo raar zijn, maar op zaterdagavond laten de mensen hun kinderen doorgaans liever thuis. Dilemma! Geen stoet dan maar - dan is het aan de foorkramers om iets te voorzien voor de kinderen. Het gevolg was wel dat het die vrijdag uitzonderlijk kalm was in Hulstedorp. Gezellig, maar kalm. Dat de kermis daardoor precies geen officieel begin had, is iets waar we het voor volgend jaar zeker nog eens over zullen hebben.

De zaterdag begon veelbelovend. We konden het 'minifestivalterreintje' klaarzetten bij stralend weer. De receptie was goed, het optreden van Sons Saucisses bracht er zelfs al de eerste ambiance in. So far so good! Maar toen begon het. Dr. Fred lokte het volk uit de cafés, zodat de parking naast de bib goed vol stond toen het begon te regenen. Aanvankelijk waren er nog een paar mensen die zich daar niets van aantrokken en gewoon doordansten, maar dit was geen gewoon zomerbuitje: de hevige wind ging er bijna met de hele rij partytenten vandoor en de regen viel met bakken tegelijk naar beneden. Mensen die hielpen om onze tenten aan de grond te houden, voelden het water langs hun mouwen zo hun onderbroek in lopen. De PA en de muziekinstallatie moesten we zo snel mogelijk afdekken en in veiligheid brengen. In een mum van tijd was heel het feestterrein leeg: de meesten waren naar 't Oud Gemeentehuis gevlucht, een deel was meegeglipt naar 'den backstage'. Daar werd het - terwijl de droogkas volop draaide - nog wel gezellig, maar de kermisavond was voorbij. Jammer, want Dr. Fred en zijn zangeressen waren goed op dreef!Op zondag konden we de eerste schade opmeten. Verschillende tenten kapot, uiteraard véél minder drank verkocht dan andere jaren, een hoop glazen en leeggoed kapot. 't Zal pijn doen in onze portemonnee. Maar niet getreurd! Die namiddag kwamen Total Madness, Fiesta en Wendy Van Wanten, en de buienradar voorspelde redelijk weer. Af en toe. En er stonden toch een twintigtal dappere kinderen op de rommelmarkt, dus als zij zich al niet laten doen...
Die namiddag hadden we inderdaad meer geluk. Bij momenten schitterend weer, op andere momenten zagen we dat iedereen eraan gedacht had om toch maar een paraplu mee te brengen. Van een terrasjesavond kwam niet veel in huis, want uiteindelijk gingen de hemelsluizen toch weer helemaal open, maar deze keer wachtte het gelukkig tot na de optredens. Wendy en Franske hadden zelfs nog tijd voor een uitgebreide fotosessie met hun fans (zie Facebook) en voor de prijsuitreiking van onze affichewedstrijd.

Het slechte weer bleef de rest van de kermis bepalen. Waarschijnlijk zijn er de dinsdag zelfs kinderen thuisgebleven omdat ze dachten dat er door de regen geen spekkenworp zou zijn. Marietje Kerlut hadden we voor de zekerheid maar binnen gelaten - op haar leeftijd moet je niet te veel spelen met je gezondheid - maar we konden toch weer een hoop kinderen gelukkig maken met snoep en speelgoed. We leken Sinterklaas wel. Al had die waarschijnlijk wél aan de oren getrokken van die volwassenen die ruzie stonden te maken over die grote bal!

Een vreemd kermisjaar, dus. We hebben één en ander om over na te denken. Maar geen zorgen, we zijn nu al bezig met allerlei nieuwe ideeën. Dit is alleen maar een uitdaging om het volgend jaar anders en beter te doen. Kom maar allemaal kijken, dan zul je 't zelf zien!

Bekijk de Affiche Hulste Kermis 2011

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu